top of page
תמונת הסופר/תdizz07

מדריך - מתכננים נכון את התשתית לרשת! איך עושים? ומה לוקחים בחשבון


ראשית מזל טוב! אם החלטתם לתכנן מבעוד מועד את התשתיות לתקשורת שלכם כנראה שזה מסיבה טובה (עסק חדש/העסק מתרחב/מעבר למשרד חדש וכו'..)

מה לוקחים בחשבון בעת התכנון?

ראשית, עלינו לבדוק כמה עמדות עבודה יהיו לנו במשרד. לרוב בכל עמדת עבודה יהיה מחשב שנרצה לחבר לרשת. יש למדוד במדויק כמה מחשבים נחבר, כמה מדפסות, כמה טלפונים וכו'.. בנוסף רצוי לקחת בחשבון אופציות של מעבר עמדות או הזזת מחשבים. כמו כן, תוספות של עמדות עתידיות. דבר נוסף שיש להתחשב בו הוא רשת אלחוטית, אם שטח המשרד הוא גדול יתכן ותצטרכו להוסיף נקודות גישה נוספות כדי לסגור את כל שטח המשרד ברשת אלחוטית. נקודת גישה דורשות נקודת רשת ולרוב ימוקמו בתקרה במרכזי חללים.

שנית, נעבור פיסית במקומות בהם אנו מתכננים לשים נקודות רשת ונסמן את המיקומים. יש לזכור שבכל מקום שיש בו מחשב או התקן רשת נדרש לעשות שקע חשמל או מספר שקעים ע"מ למנוע מצב שיש רשת ואין חשמל להתקן.

את המיקומים נקבע בצורה יעילה ומדויקת ככל האפשר על מנת למנוע מצב בו שקעי הרשת מוסתרים או לא נגישים בגלל ריהוט. מאידך לא נרצה שנקודות הרשת יהיו חשופות מדי לנזקים, מקומות כמו מעברים או אזורים שיש בהם תנועת ציוד או רהיטים שיכולים לעשות נזק.

שלבי ההכנה:

לרוב, במקומות מסודרים ישנה תשתית של צינורות בקיר שמגיעה ישירות לארון תקשורת או לחדר השרתים. אם אין לכם צנרת הכנה כזאת, אז כדאי להזמין חשמלאי או איש שיפוצים שיסדר לכם צינורות לכבלים כהכנה לתשתית הרשת. כל נקודת רשת דורשת צינור ישיר לארון תקשורת.

יש לזכור, שברשת מחשבים בשונה ממערכות חשמל ואלקטרוניקה אחרות כל נקודת רשת חייבת להגיע לארון תקשורת ללא חיבורים או מיזוגים בדרך! כל נקודה זה כבל עצמאי

צינורות מומלצים להכנת תשתית רשת הנם צינור כחול בקוטר מינימאלי 20 או 25. קחו בחשבון שבצינור כזה ניתן להעביר לכל היותר 2 כבלי תקשורת קאט7 יחד עם כבל טלפון בודד. אם יש לכם יותר מ-2 נקודות רשת במקום אחד יש לשים 2 צינורות או יותר בהתאמה. צינורות ירוקים או שרשורים אסורים לשימוש לתקשורת

אם אין באפשרותכם לשים צינורות (יקר או לא ישים) ניתן להשתמש בתעלות פי.וי.סי. זה בסדר גמור, ודי נפוץ לשימוש בגלל פשטות הפתרון, המחיר וזמן ההכנה. בשימוש בתעלות לתקשורת חשוב להקפיד על הפרדה בין חשמל לתקשורת ולא להעבירם יחד באותם תעלות. התעלות חייבות להיות אטומות מכל הכיוונים כדי למנוע כניסת עכברים וכדומה לתעלות דבר שיוביל לנזקים בתשתית לאורך זמן

דוגמא לקופסת שקעים ותקשורת על טיח (לשימוש עם תעלות)

קופסת חיבורי רשת וחשמל על טיח

דוגמא לקופסת שקעים ותקשורת שקוע (לשימוש בתשתית צנרת)

אביזרים

בארץ קיימות מס חברות נפוצות לציוד של אביזרים ולרוב האביזרים של אותו יצרן תואמים את כל המוצרים המשלימים שלו. לדוגמא מכסה מודול רשת של "גוויס" יתאים לכל קופסאות החיבורים של "גוויס" מכל הסוגים. מודולים של יצרנים שונים לרוב לא תואמים לאביזרים של חברות אחרות.

מכסי רשת נפוצים לקופסאות:

עדא פלסט מכסה רשת

ניסקו מודול רשת

גוויס מכסה רשת

שקעי רשת לחיבור הקצוות

ניתן להשתמש בכל סוג שקע רשת. אנו תמיד ממליצים להשתמש בשקעי רשת מתאימים לכבל ולמאפייני הרשת

דוגמאות לשקעי רשת נפוצים:

cat5 keystone

cat6a keystone

קיימים גם שקעי רשת מקצועיים עם הגנות וסיכך כפול למקומות שעובדים בתנאים קשים

:לדוגמה

3M CAT6A

באיזה כבלים נשתמש לפריסת הרשת שלנו?

בבחירת סוג הכבל יש מאפיינים רבים שיש להתחשב בהם אך לא ניכנס אליהם במדריך הזה. מה שכן חשוב לדעת זה שהסוגים הנפוצים כיום לשימוש ברשת הם:

CAT5E

CAT6

CAT7

ישנם פערים מוחשיים ביניהם במחיר, ברמת הסיכוך ובעובי הכבל. מומלץ להתייעץ עם מומחה שיעזור לכם עם בחירת סוג הכבל המתאים.

ארון התקשורת

ארון תקשורת עשוי מתכת. מתחיל לרוב מ-6U עם עומק 30 ס"מ

ועולה בקפיצות זוגיות עד לגדלים של ארונות שרתים בגובה התקרה.

U=unit מייצג קנה מידה של גובה בארונות שרתים ותקשורת.

מידה מטרית של אביזר(U1=44.5mm).

לרוב סויוץ / פאנל חיבורים וכו', מגיעים במידה של U1 וכך נוח למדוד.. לדוגמא 2 סויצ'ים + 2 פאנלים לחיבורים יתפסו 4U וכן אלאה..

שימו לב שבוחרים ארון מתאים במידות לכל הציוד שעתיד להיכנס אליו, גם בגובה וגם בעומק. אם יש לכם הרבה ציוד בארון תקשורת מומלץ לשים מאוורר בחלק העליון שיעזור בהוצאת החום.

לסיכום: מדריך זה בא במטרה לשפוך קצת אור על תהליך התכנון ולהקנות מעט רקע סביב נושא התשתיות. לצערנו פעמים רבות מזמינים את קבלני התקשורת לביצוע עבודת לאחר סיום תהליך התכנון והשיפוץ ללא יעוץ והכוונה, והתוצאה שההכנות לא מתאימות.

מדריך זה לא יחליף יעוץ מקצועי מותאם אישית. חשוב לזכור שגם אופן הביצוע משפיע על טיב התוצאה.


4,028 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

מה זה POE?

bottom of page